Zorgprofessionals

Wil jij de verandering zijn die je graag wilt zien in de zorg?

Dan ben je bij Touch for Care op de juiste plek!

Touch for Care voor zorgprofessionals is voor verpleegkundigen, paramedici, verzorgenden, activiteiten begeleiders, welzijnsmedewerkers en careclowns etc. die hun zorg graag willen verbreden met liefdevolle aanraking en massage gegeven vanuit het hart. De meest eenvoudige complementaire zorg.

Aanraken, een levensbehoefte

Het is algemeen bekend dat liefdevolle aandacht en aanraking groot effect hebben op het welzijn van patiënten. 

Bijna elke handeling in de zorg gaat gepaard met aanraking.  Elke liefdevolle aanraking werkt helend voor zowel de ontvangen als de gever. We benaderen daarbij de zorgvrager graag als een totaal mens.

Aanraking is een wezenlijk bestanddeel van ons bestaan. Het is een simpele en zeer doeltreffende manier van contact maken. 

Het kalmeert, stelt gerust en maakt dat je jezelf veilig kan voelen.
Op de momenten waarop mensen ziek, angstig of in de war zijn, kan een eenvoudige aanraking een enorme steun bieden. Juist in de zorg is aanraking zo hard nodig. Aanrakingen in de zorg zijn vooral functioneel in relatie tot zorgvragen. Door massage kan de patiënt/bewoner ervaren dat zijn/haar lichaam ook aangenaam kan aanvoelen en ze meer zijn dan hun ziekte en pijn. Massage brengt ontspanning en rust en heeft het een positief effect op het algehele gevoel van welbevinden.

Ook als het niet meer lukt om contact te leggen via verbale communicatie dan kun je mensen nog bereiken door aanraking. Aanraking en massage zijn een andere vorm van communicatie en hebben geen gesproken taal nodig om verstaan te worden.

Onze opleidingen inspireren je om...

  • vanuit je hart en rust een eenvoudige massage/aanraking te geven. 
    Dit kan zowel op een stoel als in een bed gedaan worden. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs in 10 minuten al veel bereikt kan worden in termen van rust, welzijn en kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt.
  • aandacht te hebben voor contact in functionele handelingen. 
    Dit hoeft niet per definitie veel meer tijd te kosten. Het maakt wel een wereld van verschil, zowel voor de ontvanger als voor de gever!
  • de interventie een plaats te geven in je dagelijkse werkzaamheden.

We hopen je te inspireren en zo bij te dragen aan een eenvoudige maar weldadige vorm van complementaire zorg.

De opleidingen en cursussen worden op aanvraag ook ‘Incompany’  op locatie verzorgd.

Steeds meer zorgverleners zetten ontspanningsoefeningen, muziek, aromazorg en massage in om de kwaliteit van leven én sterven te verbeteren. 

Touch for Care betekent samenwerking van de reguliere geneeskunde en complementaire zorg. Samen werken aan kwaliteit van leven en sterven voor bewoners/patiënten/klanten in de palliatieve of terminale fase van hun leven.  Samenwerken met aandacht en respect voor de hele mens en organisatie. 

Opleiding en cursussen voor Zorgprofessionals

Touch for Care is geregistreerd
CRKBO opleider
error: Content is beschermd