Docenten

Klara van Zuijdam

Hoofddocent & Oprichter

Klara van Zuijdam is oprichter en hoofddocent van Touch for Care met bijna 30 jaar praktijkervaring in haptonomische massage in de zorg. Haar passie en missie is ontspanning te bieden, in de vorm van 'belevingsgerichte benadering en liefdevolle aanraking/massage vanuit het hart' aan mensen die door hun ziekte en behandelingen vaak moeilijk ontspanning kunnen vinden. 

Klara is paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut en docent, met +/- 30 jaar expertise in massage in de zorg. Bijzonder op het gebied van Oncologie, Breinschade zoals dementie, nah, cva, neurologie en somatiek. Zowel bij curatieve en palliatieve zorg alsmede laatste levenfase.

Klara is als  paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut aangesloten bij de BATC. Sinds 2011 Professional member of The Society for Oncology Massage en voldoet aan de internationale criteria voor docent en practitioner Oncology Massage. Tevens is ze lid van de V&VN complementaire zorg en ere-lid van het Netwerk Massage bij kanker. De opleidingen bij Touch for Care zijn door Klara ontwikkeld en geschreven.

We vinden het belangrijk dat de deelnemers kunnen rekenen op professionele docenten. Docenten die hun vak verstaan en dat met passie weten over te brengen middels praktijk gericht lesmateriaal met direct toepasbare handvatten. Waar mogelijk evidence based en altijd aansluitend op de dagelijkse zorg en praktijk. Alle docenten beschikken over jarenlange ervaring in de directe praktijk.

Sleutelwoorden voor de werkwijze van Tineke van Sleen zijn optimisme, vrijheid, humor en relativering. Ze maakt in haar dagelijkse werk gebruik van praktische technieken als NLP en moderne inzichten in dementiezorg.

Al in 1992 richtte Tineke haar bedrijf Van Sleen Training & Innovatie op. Daarvoor werkte ze jarenlang bij verschillende organisaties, vooral in de gezondheidszorg. Behalve trainer in communicatie is ze gecertificeerd coach en counselor.  Ze verzorgt trainingen, workshops, coaching en lezingen voor beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers. December 2017 behaalde Tineke als eerste Nederlandse het certificaat van PAC-trainer (Positive Approach to Care) bij Teepa Snow. Inmiddels is ze bezig met een opleiding tot beeldcoaching in de zorg voor mensen met dementie. Tineke is tevens Dementia Interpreter (Dementietolk)

Tineke: ‘Thuis en in het verpleeghuis zijn er meestal 3 groepen betrokken bij de zorg en welzijn voor mensen met dementie. Dat zijn mantelzorgers en naasten, vrijwilligers en beroepskrachten. Meer begrip en beter invoelen leid tot betere afstemming en communicatie. Dit heeft tot gevolg dat mensen zich beter en veiliger voelen. Verder is het belangrijk dat alle betrokkenen voldoende en passende informatie hebben over dementie.’

Tineke van Sleen

(Gast)Docent

Tineke is gespecialiseerd in communicatie met en rondom, mensen met dementie. Bij Touch for Care is Tineke gastdocent in de Masterclass Touch for Care bij dementie™, waarin ze de les Effectief communiceren met mensen met dementie verzorgt.  Voor de dagelijkse communicatie zijn gevolgen van een dementie onvoorstelbaar groot. Dementie en communicatie is haar specialiteit en een belangrijk speerpunt in haar dagelijkse werk.

Désirée Groen

(Gast)Docent

Bij Touch for Care is Désirée gastdocent in de Masterclass Touch for Care in de oncologie™, waarin ze het gedeelte over de rol van de Nervus Vagus bij stressregulatie en de mogelijkheden om te disbalans te verminderen verzorgt. Leidende principes daarin zijn De Kracht van Zacht en Less is More.

Désirée is allround massagetherapeut en oedeemtherapeut Dr. Voddermethode (Oostenrijk).

Naast het werk in haar praktijk in Leidschendam is zij actief voor uiteenlopende opleiders als (gast) docent en verzorgt zij privé maatwerk trainingen op locatie.

Zij verzorgt opleidingen en masterclasses in het beroepsveld van de Massage-en Sporttherapie, Schoonheidsverzorging en voor verpleegkundigen en vrijwilligers in ziekenhuizen en hospices.

De laatste jaren is haar aandacht zich steeds meer gaan richten op de rol van de Nervus Vagus bij stressregulatie, de oorzaken van verstoring daarin en op de mogelijkheden om met eenvoudige oefeningen en zachte massage- en aanrakingstechnieken de  disbalans te verminderen.

Kennis en inzichten delen
is vermenigvuldigen
error: Content is beschermd