Vind je dit leuk om te lezen? Deel het met anderen!

Nieuw: Touch for Care in de oncologie™

In mei 2024 start Touch for Care met de nieuwe scholing Touch for Care in de oncologie™

Désirée en Klara leren je in deze masterclass eenvoudige complementaire zorg interventies die bij dragen aan kwaliteit van herstel en leven van mensen met de ziekte kanker. De interventies zijn erop gericht het fysieke, mentale en emotionele welzijn te ondersteunen en versterken.

De diagnose kanker geeft stress op verschillende niveaus. De stress van de diagnose, het ziek zijn, het veranderde toekomstperspectief, maar ook fysieke stress.
Angst, onderzoeken, onzekerheid, het ondergaan van intensieve (soms toxische) behandelingen houden het lichaam fysiek, emotioneel en mentaal vaak langdurig in de overlevingsstand. Chronische stress maakt dat het lichaam niet de gelegenheid krijgt om het natuurlijke evenwicht tussen inspanning en ontspanning te herstellen. Dat gaat ten koste van allerlei functies die het herstel van het lichaam zouden moeten bevorderen.

De nervus vagus, de belangrijke 10e hersenzenuw, raakt meer en meer uit balans.

In deze masterclass leer je complementaire zorg interventies om de ventrale tak van de nervus vagus te stimuleren zodat het parasympatische zenuwstelsel dat zorgt voor rust, ontspanning en herstel geactiveerd wordt. Alle stress kun je niet wegnemen, maar je kan mensen begeleiden bij het omgaan hiermee.

De interventies die je leert zijn:

  • eenvoudige oefeningen
  • professionele haptonomische aanraaktechnieken
  • aangepaste massagetechnieken hand/onderarm, voet/onderbeen en hoofd massages.

Al deze interventies stimuleren het parasympatische zenuwstelsel en daarmee het zelfhelend vermogen. Hierdoor komt er meer rust in het fysieke, mentale en emotionele gebied. Dit zorgt voor meer welzijn waardoor bijvoorbeeld de pijnbeleving kan veranderen, klachten anders ervaren worden en slaap kan verbeteren. Deze korte, maar doelgerichte interventies zijn gemakkelijk toepasbaar in je dagelijkse zorg.

De massages worden geleerd op verpleeghuisbedden hetgeen aansluit bij de praktijk.  Deze bedden staan in Nieuwegein, centraal in Nederland dus voor iedereen goed bereisbaar.

Voel je welkom bij Touch for Care!

Voor alle details over deze masterclass lees 
Inschrijven is vanaf nu mogelijk

Touch for Care is geregistreerd
CRKBO opleider
error: Content is beschermd