Vind je dit leuk om te lezen? Deel het met anderen!

Nieuw: Masterclass Stoelmassage bij kanker™

In september gaat Touch for Care starten met een Masterclass Stoelmassage bij kanker™.

Deze Masterclass gaat verzorgd worden in samenwerking met Jaana Siltasalmi, expert op het gebied van Stoelmassage en directeur van Shiatsu in Bedrijf Opleidingen.

Met deze vijfdaagse Masterclass zet Touch for Care als eerste opleider kennis en kwaliteit neer op het gebied van
stoelmassage bij kanker voor (stoel)masseurs en massagetherapeuten. Er zijn inmiddels opleidingen voor massage bij kanker en voetreflex bij kanker, maar voor de stoelmasseurs ontbrak tot op heden nog een specialisatie training. Echter steeds vaker krijgen stoelmasseurs cliënten die kanker hebben, of hebben gehad, op hun massagestoel in hun praktijk of bij bedrijven. Daarnaast is er een toenemende vraag van zowel stoelmasseurs alsmede van organisatoren van evenementen voor mensen met kanker naar een gedegen opleiding op dit gebied.

Klara van Zuijdam van Touch for Care: “Het idee ontstond al jaren geleden toen ik een filmpje zag over stoelmassage bij oncologiepatiënten bij een groot Cancer Center in Amerika. Bij mezelf ontbrak echter gedegen expertise met stoelmassage, waardoor het er niet kwam van om deze specialisatie verder te ontwikkelen”.

Toen Jaana Klara benaderde om eens te brainstormen over de mogelijkheid van een training stoelmassage bij kanker, was een afspraak dan ook snel gemaakt. Jaana had een perfecte basis voor een stoelmassageprotocol en deze is aangepast met Klara’s kennis en expertise op het gebied van massage bij kanker.

‘Een perfecte combinatie van kennis en ervaring op het gebied van stoelmassage en massage bij kanker’, volgens Jaana en Klara, ‘Inzicht, kennis, een helder hoofd en aanraken met aandacht en warme aanwezigheid zijn voor ons beide essentieel’.

Uiteraard worden in deze Masterclass de richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS gevolgd, waarvan Klara sinds 2011 professional member is.

De les data staan inmiddels op de website en de inschrijving is geopend.

Meer informatie over de masterclass Stoelmassage bij kanker™

Touch for Care is geregistreerd
CRKBO opleider
error: Content is beschermd