Vind je dit leuk om te lezen? Deel het met anderen!

Dag van de Palliatieve Zorg 2015

Tot op heden had ik weinig inspiratie over de aandacht die ik wilde besteden aan deze dag.  Ik besloot een kijkje te nemen op de website van de dag van de palliatieve zorg teneinde op een idee te komen. Dat is helemaal gelukt!

Ik las daar onderstaande tekst (zie onderaan de pagina) en het woord Welzijn viel mij meteen op.  Het bevorderen van Welzijn voor mensen in de palliatieve en terminale fase van hun leven past helemaal bij de doelstellingen van Touch for Care.

Mijn besluit was snel genomen en ik bij deze bied ik het volgende aan:

Workshop Touch for Care handmassage in de palliatieve zorg

Doelgroep: Organisaties die hun mantelzorgers kennis wil laten maken met Welzijn.

Duur workshop: 3 uur

Datum: in onderling overleg

Hoe kun je als organisatie in aanmerking komen voor deze gratis workshop?

Stuur voor 13 oktober, een mail naar [email protected] met daarin vermeld:

Naam en adres organisatie:

Functie van de inzender:

Motivatie waarom juist jouw organisatie deze workshop wil aanbieden aan hun mantelzorgers.

14 oktober 2015: De workshop is gewonnen door De Skulp in Friesland

Voorwaarden:
Uit alle inzendingen die voor 13 oktober binnen komen zal 1 organisatie gekozen worden voor deze workshop. De inzender krijgt persoonlijk bericht. De naam van de organisatie die de workshop aangeboden krijgt zal worden gepubliceerd.

Inzendingen na 13 oktober zijn uitgesloten van deelname.

Klara van Zuijdam

Tekst: www.dagvandepalliatievezorg.nl

‘De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg valt ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. Om het jaar is er ook de dag Voices for Hospices, die op dezelfde dag valt als Dag van de Palliatieve Zorg. 2015 is weer een gezamenlijke dag en deze valt op 10 oktober 2015.

Het internationale thema is ‘Hidden lives, hidden patients’ wat door de stuurgroep is vertaald naar het Nederlandse thema ‘Mijn leven dat jij niet kent….’

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor palliatieve zorg. Met het accent op de lichamelijke kant ( of de fysieke dimensie) maar met een groeiende belangstelling voor de emotionele (of psychische dimensie)  en de spirituele ( aandacht voor zingeving en levensvragen) kant.

Er is echter nog een kant of dimensie die nog niet zo vanzelfsprekend in beeld is; deze heeft te maken met het welzijn ( of de sociale dimensie) van de mens in de palliatieve fase. Deze is nog onderbelicht en dus verborgen bij zowel de ongeneeslijk zieke mens als diens naaste.’

Tekst: www.dagvandepalliatievezorg.nl

Touch for Care is geregistreerd
CRKBO opleider
error: Content is beschermd