Vind je dit leuk om te lezen? Deel het met anderen!

Een geweldige ervaring, zowel voor haar als voor mij.

Bij bewoonster Mieke heb ik de aanraaktechnieken en handmassage toegepast toen ze voor haar middagrust op bed was gelegd. Zij heeft erg verkrampte handen, gebalde vuisten zeg maar.

Door de aanrakingen en massage ontspande haar hand meer en meer, de vuist ging zelfs open waardoor ik ook haar handpalm kon masseren. Bijzonder om te ervaren dat de verbinding met haar zo anders was. Ik heb hetzelfde met haar andere hand gedaan en ze fluisterde ‘lekker’ tegen me.

Ze was zo heerlijk zen en relaxed! Dat is ze zelden meer door haar vergevorderd stadium van Parkinson-Dementie en ernstige afasie. Een geweldige ervaring, zowel voor haar als voor mij.

Bij deze bewoonster Mieke pas ik ook regelmatig de hand-onder-hand methode toe, wat heel goed werkt bij haar en waarbij collega’s meekijken hoe mooi dat gaat. Ik heb hun ook het verschil laten beleven van drinken geven op onze ‘oude manier’ en drinken geven met de hand onder hand methode. Een zeer groot verschil geven ze allemaal aan!

Wilma Bunt/ persoonlijk begeleidster
volgde de training Touch for Care bij dementie/breinschade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Touch for Care is geregistreerd
CRKBO opleider
error: Content is beschermd