cursus massage in de zorg

Over Klara van Zuijdam                     

Mijn beroep is paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut en docent. Mijn passie en missie is ontspanning bieden, in de vorm van 'belevingsgerichte benadering en liefdevolle aanraking/massage vanuit het hart' aan mensenmrt 2017 ba.jpg die door hun ziekte en behandelingen vaak moeilijk ontspanning kunnen vinden.  

Ruim 25 jaar geleden ben ik hiermee gaan pionieren vanuit mijn rol als mantelzorger. Inmiddels zijn (en worden nog steeds) opleidingen en cursussen gevolgd. Ik heb veel ervaring opgedaan zowel als mantelzorger, in de praktijk als massagetherapeut en als (vrijwillig) masseur bij een Inloophuis en Hospice. Veel massages gegeven in ziekenhuizen en zorginstellingen. Het doorgeven van kennis en ervaring, zijn mijn drijfveren en passie als docent en trainer.

Als je personen met een ernstige ziekte wilt gaan masseren dan is kennis van de ziekte en alles wat daarbij komt kijken essentieel. Omdat deze kennis in de reguliere massageopleidingen niet beschikbaar was heb ik samen met Estelle Smits in 2011 Instituut Massage bij Kanker opgezet. Ook was ik initiatiefnemer en medeoprichter van het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker. Tot 2016 ben ik co-directeur en docent geweest bij het instituut. Door toenemende vraag van zorginstellingen en massagepraktijken om ook verdere kennis en expertise te delen heb ik in 2013 Touch for Care opgericht.

Luisteren zonder oordeel en aanraken met liefdevolle aandacht staat bij mij centraal. De cliënt/patiënt laten zijn met alles wat er op dat moment is. Door massage en liefdevolle aanraking ervaren ze dat hun lichaam ook aangenaam kan aanvoelen en ze meer zijn dan hun ziekte en pijn.  Dit vormt de basis voor het herstel van het (opnieuw) vertrouwen in het eigen lichaam en daarmee de balans tussen lichaam en geest. 

Het pionierswerk en de uiteindelijke carrièreswitch indertijd, van productmanager naar massagetherapeut en  vervolgens docent, hebben mij gebracht waar ik nu ben; nog steeds leergierig, studerend, groeiend en vol enthousiasme om als professional kennis en ervaring te kunnen delen en anderen te kunnen begeleiden.

Ik ben ere-lid van kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker.  Sinds 2011 Professional member van de Society for Oncology Massage in de VS en voldoe ik aan de internationale richtlijnen van docent en practioner op gebied van Oncologiemassage.

fbhome-off.png twitterhome-off.png linkedinhome-off.png pinteresthome-off.png

Bekijk opleidingen en cursussen voor

Zorgprofessionals
Masseurs/massagetherapeuten
Mantelzorgers/vrijwilligers

Nieuws

Nieuwe scholing: Haptonomische massage in de zorg

Nieuwe scholing: haptonomische massage in de zorg Lees verder...

 

Massage bij verpleeghuisbewoners met ernstige dementie

Zorgverleners vinden dat massage een waardevolle bijdrage levert aan de zorg voor verpleeghuisbewoners met ernstige dementie. Met name in het maken … Lees verder...

 

Een liefdevolle aanraking met aandacht
zegt soms meer dan 1000 woorden...