Docenten

We vinden het belangrijk dat de deelnemers kunnen rekenen op professionele docenten. Docenten die hun vak verstaan en dat met passie weten over te brengen middels praktijk gericht lesmateriaal met direct toepasbare handvatten. Waar mogelijk evidence based en altijd aansluitend op de dagelijkse zorg en praktijk. Alle docenten beschikken over jarenlange ervaring in de directe praktijk.

 

Klara van Tuijl mrt 2017 pinksocks a klein.jpg

Klara van Tuijl is oprichter en hoofddocent van Touch for Care. Haar passie en missie is ontspanning te bieden, in de vorm van 'belevingsgerichte benadering en liefdevolle aanraking/massage vanuit het hart' aan mensen die door hun ziekte en behandelingen vaak moeilijk ontspanning kunnen vinden. 

Klara is paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut en docent, gespecialiseerd in Touch for Care in de oncologie, Touch for Care bij dementie, begeleiding en massage bij palliatieve zorg en laatste levensfase.

Klara is als  paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut aangesloten bij de BATC. Sinds 2011 Professional member of The Society for Oncology Massage en voldoet aan de internationale criteria voor docent en practitioner Oncology Massage.

 

Tineke van Sleen  Tineke van Sleen mrt 2013 pasfoto.jpg

Tineke is gespecialiseerd in communicatie met en rondom, mensen met dementie.
Bij Touch for Care is Tineke gastdocent in de Masterclass Touch for Care bij dementie, waarin ze de les Effectief communiceren met mensen met dementie verzorgt. 

Voor de dagelijkse communicatie zijn gevolgen van een dementie onvoorstelbaar groot

Sleutelwoorden voor de werkwijze van Tineke van Sleen zijn optimisme, vrijheid, humor en relativering. Ze maakt in haar dagelijkse werk gebruik van praktische technieken als NLP en moderne inzichten in dementiezorg.
Al in 1992 richtte Tineke haar bedrijf Van Sleen Training & Innovatie op. Daarvoor werkte ze jarenlang bij verschillende organisaties, vooral in de gezondheidszorg. Behalve trainer in communicatie is ze gecertificeerd coach en counselor.
Ze verzorgt trainingen, workshops, coaching en lezingen voor beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers.

Dementie en communicatie is haar specialiteit en een belangrijk speerpunt in haar dagelijkse werk.

Tineke: 'Thuis en in het verpleeghuis zijn er meestal 3 groepen betrokken bij de zorg en welzijn voor mensen met dementie. Dat zijn mantelzorgers en naasten, vrijwilligers en beroepskrachten. Meer begrip en beter invoelen leid tot betere afstemming en communicatie. Dit heeft tot gevolg dat mensen zich beter en veiliger voelen. Verder is het belangrijk dat alle betrokkenen voldoende en passende informatie hebben over dementie.'

 

Madeleine Kerkhof-Knapp Hayespasfoto Madeleine.jpg

Met haar wortels in de Verpleegkunde en opgeleid als herborist/aromatherapeut, hydrotherapeut en orthomoleculair voedingsdeskundige heeft zij zich de laatste 20 jaar gericht op het werken met en trainen in onder meer complementaire aromazorg, aanrakingstechnieken en complementaire aquazorg.

Bij Touch for Care is Madeleine gast- en hoofddocent in de Masterclass Aromazorg in de oncologie.

Madeleine geeft opleidingen en lezingen , publiceert en is als opleider (Kicozo)geaccrediteerd door ondermeer het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden.
Ze streeft ernaar ervaringskennis met evidence based zorg te combineren. Haar passie als Complementair Zorgspecialist ligt in het bruggen bouwen tussen zorg en complementaire zorg met respect en aandacht voor de gehele mens en organisatie. Daarnaast zet zij zich met evenveel passie in voor zorgvragers in de palliatieve en terminale fase via het Levensboom Fonds.
Madeleine is auteur van het boek 'Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening, Integrative Care in Palliative Care' (2013/2015). 

 

Katrien Meeussenpasfoto.jpg

Katrien is de initiatiefneemster van Massage bij Kanker België.
Lid van Netwerk massage bij kanker Nederland én erkend als Preferred Practitioner bij de Society for Oncology Massage (S4OM) in de VS.

Bij Touch for Care verzorgt Katrien de cursussen Touch for Care in de laatste levensfase™ en is ze docent in opleiding Touch for Care bij dementie™

 

Ze volgde basistraining Massage bij kanker bij het Instituut Massage bij kanker in Nederland in 2013 en assisteerde en observeerde bij verschillende basistrainingen te Nederland in 2015.
Ze liep stage in verschillende Antwerpse ziekenhuizen, waarbij ze masseerde in het oncologisch dagziekenhuis en op de oncologie-afdeling. In 2016 schoolde ze zich nog verder bij in Schotland, bij Iris cancer partnership.
Momenteel masseert ze wekelijks als vrijwilliger op de afdeling oncologie-hematologie in het GZA Sint Augustinus te Wilrijk.

Daarnaast is Katrien opgeleid tot NLP Practitioner en actief als loopbaanbegeleider voor Arcturus (erkend door VDAB), coach, reiki master en gediplomeerd herborist binnen Droomwijzer: een holistische praktijk voor ondersteuning in zelfzorg.

Katrien is geraakt door wat massage bij kanker kan betekenen en dankbaar om deze mooie tool van aanvullende zorg voor kankerpatiënten op een heldere, kwalitatieve manier door te mogen geven aan masseurs met eenzelfde betrokkenheid om zich met heel hun hart in te zetten voor het welzijn van hun cliënten.

 

Gea van Loon

In haar massagepraktijk Relieve masseert Gea drie dagen in de week en wisselt reguliere massages af met zorgmassages. “Ik kan niet uitsluitend cliënten met dementie masseren, dat wordt teveel. Elke cliënt vraagt zijn/haar eigen aandacht en tijd en ik wil er helemaal voor die cliënt zijn. Ik kan niet nog met het verhaal van mijn vorige cliënt in mijn hoofd zitten. Zeker een cliënt met dementie voelt dit feilloos aan. Daarnaast ben ik sinds kort docent in opleiding voor de methode Touch for Care bij dementie. Het geeft een goed gevoel mijn kennis en ervaring te mogen delen met anderen.

Als ik er naast het mantelzorgen, tijd en ruimte voor heb, masseer ik ook nog steeds mijn vader. Hij vindt het fijn als ik zijn voeten masseer, dan zie ik hem helemaal ontspannen. Het doet hem echt goed.” Het geeft Gea veel voldoening om, naast gezonde cliënten, mensen met kanker en dementie te masseren. Het is zo mooi om te mogen doen. Vooral bij mensen met dementie gaat het erom dat ze je toelaten. Dat heeft  te maken met vertrouwen, als dat er niet is dan kun je elke andere interactie vergeten. De  basis  is contact maken en je verbinden met de ander. Er gebeuren vaak mooie dingen tijdens een sessie. Voor mij zijn dit echt cadeautjes. Mensen die niet meer spreken, gaan zich soms ineens weer uiten. Tijdens een oefenmiddag gedurende mijn opleiding kwam ik bij een blinde vrouw, die niet meer sprak. Ik begon tijdens de massage tegen haar te praten, en deze dame gaf aan het eind van de massage aan: “lekker, lekker, lekker”. Dan zit je met tranen in je ogen; je merkt dat het masseren echt iets voor mensen betekent.”

 

 

Jaana Siltasalmipasfoto.jpg

De van oorsprong Finse Jaana Siltasalmi is een shiatsudocent in hart en nieren.
Ze is directeur van Shiatsu in Bedrijf Opleidingen en leidt shiatsumasseurs, stoelmasseurs en shiatsu therapeuten op. Jaana vertaalt Oosterse wijsheid in Westerse wijsheid zodat je echt van binnenuit leert wat shiatsu is.

Bij Touch for Care is Jaana gastdocent in de Masterclass Stoelmassage bij kanker™.

Jaana is gespecialiseerd in het werken met shiatsu op een massagestoel en in het begeleiden van emotionele processen. Shiatsu begint bij jezelf. Hoe sta je? Hoe adem je? Hoe is je houding? Minstens 80% van je aandacht is gericht op jezelf. Vooral de benen en de bekken zijn belangrijk. Daar start alles. Daar is je steun, daar sta je in je kracht, van daaruit beweeg je soepel en ontspannen en laat je de behandeling ontstaan. 
Als je op deze manier werkt kun je je massage werkelijk richten op de behoefte van de ander, zonder dat het je leegzuigt. In overleg en verbinding zoek je samen naar dat wat werkt. Je zult massages geven die volkomen veilig zijn en toch echt iets raken. Dat wil je als je met mensen werkt die kanker hebben gehad of op dit moment hebben. Je wilt ze raken, maar je wilt het wel veilig en verantwoord doen. 

fbhome-off.png twitterhome-off.png linkedinhome-off.png pinteresthome-off.png

Bekijk opleidingen en cursussen voor

Zorgprofessionals
Masseurs/massagetherapeuten
Mantelzorgers/vrijwilligers

Nieuws

17 & 18 maart 2017 Massage en Complementair Vakbeurs

Touch for Care is 17 & 18 maart aanwezig op de Massage en Complementair Vakbeurs in Hoevelaken Lees verder...

 

Touch for Care heeft eigen leslocatie met hoog/laagbedden

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de praktijk (massageopleidingen in de zorg) vinden de trainingen van Touch for Care bij voorkeur plaats op locat… Lees verder...

 

Kennis en inzichten delen
is vermenigvuldigen...