Docenten

We vinden het belangrijk dat de deelnemers kunnen rekenen op professionele docenten. Docenten die hun vak verstaan en dat met passie weten over te brengen middels praktijk gericht lesmateriaal met direct toepasbare handvatten. Waar mogelijk evidence based en altijd aansluitend op de dagelijkse zorg en praktijk. Alle docenten beschikken over jarenlange ervaring in de directe praktijk.

 

Klara van Zuijdammrt 2017 ba.jpg

Klara van Zuijdam is oprichter en hoofddocent van Touch for Care. Haar passie en missie is ontspanning te bieden, in de vorm van 'belevingsgerichte benadering en liefdevolle aanraking/massage vanuit het hart' aan mensen die door hun ziekte en behandelingen vaak moeilijk ontspanning kunnen vinden. 

Klara is paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut en docent, gespecialiseerd in Touch for Care in de oncologie, Touch for Care bij dementie, begeleiding en massage bij palliatieve zorg en laatste levensfase.

Klara is als  paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut aangesloten bij de BATC. Sinds 2011 Professional member of The Society for Oncology Massage en voldoet aan de internationale criteria voor docent en practitioner Oncology Massage.

 

Tineke van Sleen  

Tineke is gespecialiseerd in communicatie met en rondom, mensen met dementie.
Bij Touch for Care is Tineke gastdocent in de Masterclass Touch for Care bij dementie, waarin ze de les Effectief tinekevansleenC.jpgcommuniceren met mensen met dementie verzorgt. 

Voor de dagelijkse communicatie zijn gevolgen van een dementie onvoorstelbaar groot

Sleutelwoorden voor de werkwijze van Tineke van Sleen zijn optimisme, vrijheid, humor en relativering. Ze maakt in haar dagelijkse werk gebruik van praktische technieken als NLP en moderne inzichten in dementiezorg.
Al in 1992 richtte Tineke haar bedrijf Van Sleen Training & Innovatie op. Daarvoor werkte ze jarenlang bij verschillende organisaties, vooral in de gezondheidszorg. Behalve trainer in communicatie is ze gecertificeerd coach en counselor.
Ze verzorgt trainingen, workshops, coaching en lezingen voor beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers.

Dementie en communicatie is haar specialiteit en een belangrijk speerpunt in haar dagelijkse werk.

Tineke: 'Thuis en in het verpleeghuis zijn er meestal 3 groepen betrokken bij de zorg en welzijn voor mensen met dementie. Dat zijn mantelzorgers en naasten, vrijwilligers en beroepskrachten. Meer begrip en beter invoelen leid tot betere afstemming en communicatie. Dit heeft tot gevolg dat mensen zich beter en veiliger voelen. Verder is het belangrijk dat alle betrokkenen voldoende en passende informatie hebben over dementie.'

 

Madeleine Kerkhof-Knapp Hayespasfoto Madeleine.jpg

Met haar wortels in de Verpleegkunde en opgeleid als herborist/aromatherapeut, hydrotherapeut en orthomoleculair voedingsdeskundige heeft zij zich de laatste 20 jaar gericht op het werken met en trainen in onder meer complementaire aromazorg, aanrakingstechnieken en complementaire aquazorg.

Bij Touch for Care is Madeleine gast- en hoofddocent in de Masterclass Aromazorg in de oncologie.

Madeleine geeft opleidingen en lezingen , publiceert en is als opleider (Kicozo)geaccrediteerd door ondermeer het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden.
Ze streeft ernaar ervaringskennis met evidence based zorg te combineren. Haar passie als Complementair Zorgspecialist ligt in het bruggen bouwen tussen zorg en complementaire zorg met respect en aandacht voor de gehele mens en organisatie. Daarnaast zet zij zich met evenveel passie in voor zorgvragers in de palliatieve en terminale fase via het Levensboom Fonds.
Madeleine is auteur van het boek 'Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening, Integrative Care in Palliative Care' (2013/2015). 

 

 

fbhome-off.png twitterhome-off.png linkedinhome-off.png pinteresthome-off.png

Bekijk opleidingen en cursussen voor

Zorgprofessionals
Masseurs/massagetherapeuten
Mantelzorgers/vrijwilligers

Nieuws

Massage bij verpleeghuisbewoners met ernstige dementie

Zorgverleners vinden dat massage een waardevolle bijdrage levert aan de zorg voor verpleeghuisbewoners met ernstige dementie. Met name in het maken … Lees verder...

 

Artikel over Aromazorg in de oncologie™ in massagezaken

In de november editie van het vakblad Massagezaken is een artikel gepubliceerd over de nieuwe masterclass Aromazorg in de oncologie™. De nieuwe mast… Lees verder...

 

Kennis en inzichten delen
is vermenigvuldigen...